Perustaito   
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.

Huom! Jos Salossa alkavat Perustaitokurssit eivät sovi aikatauluusi, myös Turun Murren Avantin ja Nuolemon toimipisteissä järjestetään Perustaitokursseja.

Mitä Perustaitokurssilla oppii?

Murren Perustaitokurssilla opit kouluttamaan koirallesi arjen taitoja, jotka toivoisit koirasi hallitsevan tilanteessa kuin tilanteessa. Kurssimme tavoitteena on lisätä ymmärrystäsi koirasi käyttäytymisestä ja oppimisesta, sekä perehtyä positiivisen koulutuksen menetelmiin. Kurssilla harjoitellaan erilaisia arjessa tärkeitä taitoja, kuten rauhoittumista, luopumista, luoksetuloa ja hihnassa kulkemista. Lisäksi kurssin aikana käydään läpi aktivointia ja virikkeistämistä, joka lisää koiran hyvinvointia.
Jokainen yhdessä tehty harjoitus vahvistaa koiran ja omistajan suhdetta, ja hallinnassa olevalle koiralle voi myös tarjota enemmän koiran kaipaamia koiramaisia vapauksia. Lisäksi esimerkiksi hallittu hihnakäytös vähentää koiran mahdollisia fyysisiä kipuja ja sekä koiran että omistajan stressiä.
Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia aikuinen tai nuori, joka hallitsee koiran. Muiden perheenjäsenien kannattaa harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä.
Kurssi järjestetään Murren koulutushallissa. Sään salliessa harjoitteita voidaan tehdä myös ulkona piha-alueella.
Ryhmä kokoontuu aina peräkkäisinä viikkoina samana ajankohtana kuin aloitus, jos ei muuta ilmoiteta.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset koirat, myös pennut, jos Pentukurssien aikataulut eivät sovi. Huomaathan kuitenkin, ettei kurssi sovi voimakkaasti reaktiivisille koirille, eli jos koirasi reagoi muihin koiriin esimerkiksi haukkumalla, otathan yhteyttä ennen kurssille ilmoittautumista.

Kuka kurssin ohjaa?

Kursseja ohjaa eläintenkouluttaja (at.) Krista Akkanen ja eläintenkouluttajaksi opiskeleva Maija Leino.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi sekä vettä, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), talutushihna sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.