Henri Toukonen
Kouluttaja

Iloinen tervehdys kaikille!
Minä olen Henri ’Henu’ Toukonen, SPKL:n koulutusohjaajakurssin suorittanut leonberginkoiraharrastaja Paimiosta. Ohjaan Turun Murrella Arkitottis-kursseja ja Arki-Rally-tokoa. Minulle on tärkeää, että koulutuksen jälkeen hallilta poistuu iloinen, hyviä kokemuksia saanut ja uutta oppinut koirakko. Harjoitukset koulutuksissa räätälöin aina koirakkokohtaisesti kunkin osaamistason mukaan.
Koirien kanssa olen harrastanut vuodesta 2006 enemmän ja vähemmän aktiivisesti monissa eri ryhmissä, joten kokemuksia ja oppeja on kertynyt runsaasti, niistä parhaat poimimalla ja yhdistelemällä rakennan omat koulutukseni.
Perheeseemme kuuluu tällä hetkellä kaksi leonberginkoiraa; 10-vuotias Lola ja 6-vuotias Carlos. Carloksen kanssa on harrastettu pelastuskoirapuolella pennusta asti, mutta kuumien kesien vuoksi päätimme lopettaa ne hommat koiralle liian raskaana pari vuotta sitten, ja siirtyä kevyempien lajien pariin. Yksi kausi treenailtiin vepeä, joka ei oikein osoittautunut meidän lajiksemme. Tällä hetkellä treenaillaan perustottista, tavoitteellisesti rally-tokoa, käydään dobo-tunneilla ja välillä höntsäillään hakua, josta Carlos tykkää eniten maailmassa. Syksyllä 2020 suoritettiin BH-koe hyväksytysti.
Päivätyöni teen linja-autokoritehtaalla lasiasentajana. Vapaa-aika kuluu sydäntä lähellä olevan eläinavusteisen vapaaehtoistyön merkeissä, jossa molemmat koirani ovat mukana, sekä paikallisen koirayhdistyksen puheenjohtajana ja kouluttajana. Jonkin verran aikaa kuluu myös Vapepan touhuissa etsinnän johdossa ja valmiuskouluttajana. Koirat ovat siis melko vahvasti mukana elämässäni. Toki ilman koiriakin tulee harrastettua, niistä rakkaimpana maantiepyöräily.