Nosework tutuksi   
Kesto5 x 90 min
SijaintiJoensuunkatu 9, 24100 Salo (Meriniitty)
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Ryhmään otetaan max viisi koirakkoa, ja yhden treenin kesto on noin 90 minuuttia, riippuen montako koiraa ryhmässä on. Tutustumiskurssin kesto on viisi viikkoa, hintaan sisältyy tarvikkeet, joilla pääsee kotona harjoittelun alkuun. Ensimmäinen kerta on luentokerta, ei koiria mukaan.
Ryhmä kokoontuu peräkkäisinä viikkoina aina samana ajankohtana, jos ei muuta ilmoiteta.

Mitä Nosework on?

Nosework -harrastuslaji kehitettiin alunperin Yhdysvalloissa, kun huomattiin hajutyöskentelyn parantavan rescuekoirien hyvinvointia. Nosework on koirille hauskaa puuhastelua, tehokasta aktivointia ja helppoa toteuttaa kotioloissa, mutta myös tavoitteellista harrastusta, mikäli tähtäimenä on kilpaileminen. Kouluttaminen perustuu palkitsemiseen ja koiran oman toiminnan kannustamiseen.

Mitä Nosework tutuksi -kurssilla oppii?

Nosework tutuksi -kurssilla tutustutaan hajutyöskentelyyn, ja koira oppii tunnistamaan 1-koeluokan hajun, eucalyptuksen. Kurssilla harjoitukset ja suoritukset tehdään yksi koirakko kerrallaan, joten kurssi soveltuu myös sellaisille koirille, jotka eivät pysty työskentelemään ryhmässä muiden koirien läsnäollessa. Koirat odottavat vuoroaan autossa, josta ne haetaan vuorotellen työskentelemään.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille osallistumisen alaikäraja on 6kk. Tämä kurssi on tarkoitettu vasta lajin parissa aloitteleville, joten aikaisempaa kokemusta hajutyöskentelystä ei tarvita. Jos olet koirasi kanssa harrastanut aiemmin Noseworkia ja koirallasi on lajin perustaidot hallussa, voit kysyä sopivaa jatkoryhmää.

Kurssin kouluttaja

Kurssin ohjaa eläintenkouluttaja (at.) Saara Uljas, joka itse harrastaa Noseworkia oman koiransa kanssa ja on suorittanut hajutyöskentelyyn erikoistuneet opinnot.  Lue lisää kouluttajistamme täältä.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan vesikuppi, vettä, normaali talutin, panta tai valjaat, koirasi lempilelu, sekä runsaasti koiralle mieleisiä makupaloja. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.