Hoopers tutuksi   

SijaintiJoensuunkatu 9, Salo (Meriniitty)
elokuuHoopers on liikuntalaji, jossa koira suorittaa esteradan ohjaajan opastamana. Hoopers muistuttaa agilitya, mutta rataprofiili ja suoritettavat esteet ovat koiran sekä ohjaajan fysiikalle agilitya helpompia.

Mitä Hoopers tutuksi -kurssilla oppii?

Hoopers tutuksi -kurssi tutustuttaa sinut ja koirasi hoopersin mielenkiintoiseen maailmaan. Kurssilla tutustutaan hoopersissa käytössä oleviin esteisiin ja saadaan oikeaoppinen pohja harjoittelulle. Lisäksi harjoitellaan lajissa hyödyllisiä pohjataitoja. Kuten muitakin lajeja, myös hoopersia voi harrastaa monella eri tasolla. Se voi olla koiran aktivointia tai sitä voi harrastaa tavoitteellisesti. Koirat pääsääntöisesti innostuvat lajista ja hoopers ohjaajan ja koiran yhteisenä harrastuksena parantaa ohjaajan ja koiran yhteistyötä. Kurssi antaa hyvän pohjan varsinaiselle lajiharjoittelulle, mikäli lajista innostuu enemmän.

Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia myös nuori, joka hallitsee koiran. Murren kursseille perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan, mutta koiralle selkeintä on, että kurssilla on vain yksi ohjaaja. Näin saadaan parhaat oppimistulokset kurssin aikana. Muiden perheenjäsenien kannattaakin harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä.

Kenelle kurssi sopii?

Hoopers sopii rodusta riippumatta kaikille koirille 6kk ylöspäin ja lajista kiinnostuneille ohjaajille. Mikäli koirasi ei ole aiemmin osallistunut lainkaan ryhmäharjoitustilanteeseen, edellytämme ennen lajikurssille osallistumista esimerkiksi Murren Arkitottis- kurssia vastaavia taitoja. Huomaathan myös, ettei kurssi sovi voimakkaasti reaktiivisille koirille.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, vettä, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), normaali talutin, runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja sekä koirasi lempilelu. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.

Kuka kurssin ohjaa?

Kurssin ohjaa eläintenkouluttajan ammattitutkintoa opiskeleva Anna-Maija Sundman, jolla on pitkä kilpailu- ja koulutuskokemus agilitysta.  Lue lisää kouluttajistamme täältä.