Control Unleashed   
Kesto6 x 60 min
SijaintiJoensuunkatu 9, 24100 Salo (Meriniitty)
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Control Unleashed on yhdysvaltalaisen Leslie McDevittin kehittämä paketti erilaisia koulutusmenetelmiä, jotka ovat alunperin kehitetty agilitykoirien erilaisiin vireenhallintahaasteisiin. Vuosien varrella McDevitt on laajentanut menetelmäänsä useilla harjoituksilla, jotka on suunnattu erityisesti reaktiivisille koirille, sekä pentuohjelmalla. McDevitt on julkaissut kolme kirjaa: Control Unleashed – Creating a focused and confident dog, Control Unleashed – Reactive to relaxed ja Control Unleashed – The Puppy Programm.
Kurssi kokoontuu peräkkäisinä viikkoina aina samana ajankohtana kuin aloitus, jos ei muuta ilmoiteta. Kurssi järjestetään Salon Murren koulutushallin isolla kentällä.

Mitä CU-kurssilla oppii?

CU-ohjelma sisältää runsaasti erilaisia ns. pattern gameja, koulutuspelejä, joiden avulla koiralle muodostuu taitoja tehdä järkeviä, omaehtoisiakin valintoja suhteessa ympäristön ärsykkeisiin ja näin ollen kyky toimia arjen haastavissakin tilanteissa paranee. Pelit ovat yksinkertaisia (joskaan eivät alkuun aina ihan helppoja ohjaajalle), koska niiden yhtenä tarkoituksena on, että myös koira oppii pelin säännöt. Pelien ennakoitavuuden avulla koiralle voidaan opettaa taitoja toimia erilaisissa tilanteissa. CU-ohjelman perjaatteina ovat koiran ja ihmisen aito vuorovaikutus ja vuoropuhelu, koiran eleiden lukeminen sekä koiran tunnetilojen mukaan toimiminen, koiran oma-aloitteisuuden ja omaehtoisuuden tukeminen. Ohjelma perustuu myös virheettömän oppimisen perjaatteelle, eli harjoitukset suunnitellaan etukäteen niin, että koiralla on koko ajan mahdollisuus onnistua.
Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia aikuinen tai nuori, joka hallitsee koiran. Murren kursseille perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan, mutta koiralle selkeintä on, että kurssilla vain yksi ohjaa. Näin saadaan parhaat oppimistulokset kurssin aikana. Muiden perheenjäsenien kannattaakin harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä.

Kenelle kurssi sopii?

Leslie McDevittin mukaan Control Unleashed sopii kaikille koirille, jotka hyötyvät suhteesta ihmiseen. Harjoitusten kautta koiralle opetetaan vireensäätelyä, ohjaajafokusta, keskittymistä, rauhoittumista ja häiriönsietoa koiraa kuunnellen. Harjoitukset ovat sovellettavissa erilaisille koirille rodusta riippumatta, ja niistä on hyötyä niin arkielämässä kuin erilaisissa koiraharrastuksissa. CU- kurssille voi osallistua myös reaktiivisia koiria, joten emme suosittele osallistumaan kurssille pennun/junnukoiran kanssa, vaan suosittelemme alaikärajaksi yhden vuoden ikärajaa.

Kurssin kouluttaja

Kurssin ohjaa eläintenkouluttaja (at.) ja sertifioitu CU-kouluttaja Saara Uljas. Lue lisää kouluttajistamme täältä.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, vettä,  taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), valjaat tai ei-kuristava panta, normaali talutin, koirsi lempilelu sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja.
Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan lisätiedon kurssille osallistumisesta.
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.